Kaylas

HANDDUKSDAGEN & BADMODE

Kategori: Vardagsliv

Datumet för att fira Towel Day eller Handduksdagen som den heter på Svenska är den 25 maj varje år. Dagen firas till minne av författaren Douglas Adams, som mest är känd för sina böcker i serien Liftarens guide till galaxen” och det är i dessa böcker som handdukarna är ett viktigt inslag. Douglas skriver att handduken visar på att man som liftare har allt annat viktigt bagage med sig men under tiden lånat ut (eller blivit av med.) Dagen firades första gången år 2001, 14 dagar efter författarens död. För att fira handduksdagen skall du under hela dagen bära runt på en handduk.




SOMMARENS BADMODE
En färgglad mönstrad överdel i bandeaumodell med tangaunderdel till. Det är det stilsäkraste bikinikortet på stranden i år.

 

Möjligheterna inför badsäsongen är som vanligt oändliga. Men den starkaste trenden i sommar är helt klart den axelbands- och bygellösa bandeaumodellen.

 

På catwalken visade bland andra Chanel upp den med en extra krydda – en glipa mitt fram på överdelen. Och Nicolita ringade in två andra trender som kommer starkt på stranden i år: volanger och starka färger. Affärskedjor som H&M, Cubus och Lindex svämmar över av bandeaubikinier i alla tänkbara färger och mönster.

 

Bikinibyxan är i år ofta liten och knyts ihop i sidorna. Men det finns givetvis även andra, mer täckande, underdelar där ute på marknaden. Som alltid är den bästa ledstjärnan vid bikinivalet bekvämlighet. För även om den axelbandslösa bandeaumodellen är fin, kan den vara knepig att bära upp.

 

Bandeaumodellen är snygg. I synnerhet om man är en a-kupa eller möjligen b-kupa eller har plastbyst. För den större eller mognare bysten funkar den inte, så det är en ganska svår modell att bära upp, säger Camilla Thulin, designer och stajlist, just nu aktuell med boken "Stil med Thulin".

 

För många är bikinishopping en plåga. Hur ska man tänka?
Ställ dig framför spegeln och kolla in din figur och storlek. Ingen kropp är fel, det gäller bara att hitta rätt plagg. Ibland får man kanske strunta i färgen och tänka mer på passformen, så gör jag. Ibland kan jag köpa en bikini som har ett fult tyg och en snygg bh, eftersom jag tycker att bh:ns passform är viktigast.

 

Vilket är det vanligaste misstaget vi gör när vi köper bikini?
Att man köper en bh utan bygel och stoppning, eller en modern axelbandslös. Det viktigaste är väl att man har plagg som ej skär in.

 

 

Välj rätt
Om modet inte passar dig – välj en annan modell! Bandeaumodell och tangatrosor i all ära. Men den som inte trivs i det väljer med fördel en annan bikinimodell.

  • Trekantsbikini - Passar främst till den som har en lite mindre byst eftersom den inte ger så mycket stöd.
  • Bikini med bygel - Funkar bra för den som har en större byst som behöver stöd.
  • Baddräkten - Om man inte vill ha tvådelat satsar man på en baddräkt i stället. För en lite mer påklädd känsla.

 

Proffsens tillbehör
Ett strandproffs har dessutom med sig det här till playan:

  • En solhatt som skuggar ögonen. Solglasögon är alltid praktiskt och snyggt, men en stråhatt är ändå snäppet vassare om du vill sticka ut på stranden och samtidigt vila ögonen från solens strålar.
  • Badväska för lata dagar. En speciell väska för stranden är ett måste, speciellt om du ska proppa ner blöta badkläder i den.
  • Strandklänning. Om man åker till stranden är klänning ett måste-plagg. Lätta att ta på och av vid glassköp. Ett plus är att den funkar smidigt om man vill byta bikini.

Camilla Thulins bästa strandtips
1. Den kropp du har fått har du, face the fact, ingen annan än du bryr sig.
2. Undvik topless. Det generar omgivningen och känns väldigt omodernt på ett publikt ställe.
3. Ska du äta lunch eller röra dig bland folk, fixa en sarong eller en fin tunn kaftan, kan vara skönt att ta på sig i skuggan.
4. Köp ett gäng olika solkrämer – i synnerhet om du åker till sydligare nejder.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: