Kaylas

ÅRETS JULKLAPP

Kategori: Vardagsliv

Ingen jul är den andra lik. Visserligen är det så att vi oftast spenderar julen tillsammans med samma människor, vår familj och släkt, våra allra närmaste. Vi äter samma slags mat – det efterlängtade julbordet med julskinka, Janssons frestelse, köttbullar och prinskorvar. Julgranen är sig lik, med sina färggranna kulor och sitt skimrande glitter. Många gånger kan det kännas som om julen alltid ser likadan ut. Men något som varje år ändras och förnyas, det är julklapparna!
 
Årets Julklapp 2012 är hörlurarna. Hörlurarna uppfyller alla tre kriterier för Årets Julklapp.
− Hörlurarna fyller inte bara en funktion utan blir allt oftare en del i, och en symbol för, en livsstil, säger Lena Larsson, VD på HUI Research. Lyssna verkar vara det nya läsa och aldrig förr har hörlurarna använts i samma utsträckning eller varit så populära som nu.
 
 
Årets Julklapp 2012 – Hörlurarna
HUI Research har utsett en produkt till Årets Julklapp sedan 1988. Produkterna har genom åren varit stora som små, billiga som dyra, men Årets Julklapp har alltid givit upphov till diskussion. December är handelns viktigaste försäljningsperiod och HUI Research utser i år Årets Julklapp för 25:e året i rad.För att en produkt ska kunna bli utsedd till Årets Julklapp ska ett, eller flera, av följande kriterier uppfyllas:
• Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året
• Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal
• Produkten ska representera den tid vi lever i.
 
Årets motivering
Årets Julklapp 2012 är en symbol för den mobila och uppkopplade trenden, där utbudet av nya tjänster ökat stark och snabbt förändrar konsumenternas beteende. Vi har idag tillgång till musik, film, nyheter och annat direkt i telefonen, surfplattan, läsplattan, datorn eller mp3-spelaren. Vi kan konsumera allt detta på nya platser och på alla tider på dygnet. Detta förändrade köpbeteende i kombination med stor tidspress gör att konsumenterna vill utnyttja tiden effektivare. Hörlurarna är en förutsättning för att kunna använda den nya tekniken och gör att tiden i rörelse kan utnyttjas bättre. 
 
Andra populära julklappar i år är:


Iphone 5
En av årets allra populäraste klappar kommer förmodligen att vara nya Iphone 5, den allra senaste generationen av Iphone. En uppdaterad och förbättrad version av storsäljaren Iphone 4S, med nya spännande funktioner och mer kvalitet för pengarna. En fantastisk klapp som nog skulle kunna förgylla till och med den minst teknikintresserades jul med sina användarvänliga finesser.

Resecheckar för att fly undan kylan
Eftersom sommaren 2012 blev ganska trist vädermässigt med mycket regn och blåst, så är det nog många som skriver upp ordet ”resecheck” på sin önskelista till jul. Det är nog många i vintermörkret som önskar att de skulle få möjligheten att resa bort till varmare breddgrader, till en plats där sommaren aldrig tog slut. En plats att ersätta vinterkylan med. Därför kommer förmodligen resecheckar att vara en populär julklapp 2012.

Surfplattan kommer igen
Surfplattan blev årets julklapp 2010. Det tog dock inte lång tid innan den visade sig vara en flopp. De få produkter som hade hunnit släppas på marknaden var nämligen inte tillräckligt bra. Men i dag har bland andra Apple och Samsung hunnit släppa nya, förbättrade versioner av sina surfplattor Ipad och Galaxy Tab. Men det har även tillkommit en helt ny typ av surfplatta på marknaden, nämligen Kurio – en användarvänlig surfplatta för barnen. Så surfplattorna kommer nog igen i år, dock med ett mycket större utbud och en betydligt förbättrad kvalitet.

Julklappar för ett nyttigare år
Att äta nyttigt och hälsosamt har nog aldrig varit lika trendigt som i dag. En av klapparna som är inne nu är ”den nyttiga fritösen” som bara kräver en matsked olja. Med denna kan man laga allt ifrån klyftpotatis till kyckling, på ett väldigt enkelt och nyttigt vis. Nyttighetstrenden kommer också att lyfta fram receptböcker, träningsartiklar, gymkort och så vidare.

Vill du veta mer, eller vilka de andra årens julklappar varit kolla då här

Kommentarer


Kommentera inlägget här: