Kaylas

Slå ett slag för Rosa bandet

Kategori: Vardagsliv

Hjälp mig att stödja Rosa Bandet i år. Skänk ett bidrag till min insamling ”Kaylas stöd”. (Klicka på bilden så kommer du till min insamlingssida på cancerfonden.
 

Eller SMS:a BESEGRA 6593 till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym. Exempel: BESEGRA 6593 Johan Ek

De flesta av oss har en nära vän eller familjemedlem som har drabbats. Själv har jag mist både min mamma, mormor och svärmor i cancer. Många av oss kvinnor har någon gång upptäckt en liten oroväckande knöl i bröstet. Därför stöder jag Rosa Bandet! Gör du det också.

Bär årets rosa band, designat av "House of Dagmar" ♡۰•۰♥۰•۰♡ Visa ditt stöd för kampen mot bröstcancer genom att bära Cancerfondens rosa band under oktober. Bandet kostar 25 kronor och finns bland annat hos ICA, Lindex, Mekonomen och Apoteket. Säljstart 24 september!
 

Klädmärket Dagmar startades 2005 av Kristina Tjäder, Sofia Wallenstam och Karin Söderlind. Att värna om hantverket och ta vara på kunskap från historien är en viktig del av systrarnas kreativa arbete. Musa och största inspirationskälla är systrarnas farmor Dagmar. Hon var själv sömmerska och inspirerade dem till att utveckla det stora intresset kring textilier och design i tidig ålder. Dagmar gick bort i cancer. Flera av deras vänner har också drabbats av sjukdomen. Därför är de med och stödjer kampen mot bröstcancer. Mönstret som de har skapat är delvis en symbol för treenigheten i deras systerskap men visar också på vikten av att öppna upp och agera med sitt hjärta. Tillsammans kan vi göra skillnad för de drabbade, avslutar Karin Söderlind.

Dessutom har Dagmar gjort en liten kollektion med 5 produkter där 10 % går till cancerforskning. De kommer finnas från 24 okt hos bl.a. Åhlens och Nelly.
 

I år genomför Cancerfonden Rosa Bandet för 10:e året i rad. Under de gångna åren har Rosa Bandet utvecklats från att vara en kampanj till att bli något av en folkrörelse – Rosa Bandet skapar ett enormt engagemang hos såväl privatpersoner som företag, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Cancerfonden.

Sedan starten 2003 har Rosa Bandet-kampanjen samlat in närmare 354 miljoner kronor till kampen mot bröstcancer. Cancerfonden har sammanlagt under samma period (2003-2011) delat ut dryga 388 miljoner kronor till bröstcancerrelaterad forskning. Dessa pengar har finansierat 146 forskare (forskartjänster eller forskningsprojekt) vid ett eller fler tillfällen. 2011 års kampanj samlade in 46 miljoner kronor.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: