Kaylas

Möten X 2

Kategori: Vardagsliv

Ja idag har jag 2 möten inbokade, kl 10 & kl. 14. Så så mycket mer hinner jag inte denna dag.
 
Fira den internationella bokveckan: Grabba tag i den bok du har närmast, slå upp sidan 52 och plocka ut och skriv av den 5:e meningen. Avslöja inte bokens titel. Kopiera reglerna innan du fyller i din mening här:
När jag tittade upp stod Mark mitt framför mig med en vinflaska i en Conran-aktig hållare av patinerat järn.

♡ Livet är som en bok! Bläddra framåt - det är ganska spännande på nästa sida ♡
 
 
Idag inleds Bokmässan 2012. Kl 11 gick den traditionsenliga invigningen av stapeln. I år medverkar inte mindre än 7 nordiska ministrar under invigningen.

I år står den nordiska litteraturen i fokus på Bokmässan. I samarbete med Nordiska Rådet och Nordiska ministerrådet samt en rad nordiska organisationer och förlag bjuder mässan in till en spännande temasatsning fylld av nordiska influenser!

Norden sätter sin tydliga prägel på årets Bokmässa. Utöver hundratals svenska författare, gästas de av författare från alla de nordiska länderna - inklusive Färöarna och Grönland!
 

Ikväll blir det ”Kockarnas kamp” på tv. ALltid trevligt mé matprogram tycker jag, även om det finns en hel uppsjö av dem just nu på tv.

1.       Leif Mannerström, 72 år, har drivit en lång rad restauranger sedan han började som kock på 1950-talet. Driver i dag Komet i Göteborg. Är jurymedlem i tv-programmet "Sveriges mästerkock".

2.       Stefano Catenacci, 46 år, kökschef på Operakällaren samt kunglig hovtraktör som ansvarade för kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllopsmeny 2010.

3.       Paul Svensson, 38 år, har varit kökschef på kända restauranger som Bon Lloc och F12 och blev femma i kock-VM 2003.

4.       Christian Hellberg, 39 år, har jobbat på restauranger som Trädgår'n, Bröderna Dahlbom, Le Village, The Place och F12. Blev Årets kock 2001.

5.       Malin Söderström, 43 år, första kvinnan att bli medlem i svenska kocklandslaget, driver i dag restaurangen på Moderna museet.

6.       Tommy Myllymäki, 34 år, driver Julita Wärdshus utanför Katrineholm och Spira i Jönköping, vann årets kock 2007 och har tävlat i många kocktävlingar.

7.       Carina Brydling, 39 år, har tävlat i matlagning i sju år, bland annat i OS och VM. Öppnade restaurangen Marmite i Åre 1999 och har skrivit kokböcker om ekologisk mat.

8.       Stefan Karlsson, 42 år, har belönats med Gastronomiska akademins guldmedalj och blev Årets kock 1995. Är i dag krögare på bland annat Göteborgsrestaurangen Fond, som har en Guide Michelin-stjärna.


 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: