Kaylas

BAMSEKRAMIZAR

Kategori: Vardagsliv

Hoppas att ni alla fått kramas ordentligt idag? Idag var det ju Internationella Kramdagen - National Hugging Day (eller Kramens dag som den kallas för här i Sverige) Så jag vill ge er alla en BAMSEKRAM!

 
Det finns något i en kram.
Den värmer om hjärtat, den välkomnar oss hem.
Den gör det lättare att skiljas åt.
En kram är ett sätt att dela glädje och sorg,
eller ett sätt för en vän att visa att dom gillar dig
för att du är du.
Kramar är till för alla som vi bryr oss om.
Från mormor till din granne eller din nallebjörn.
En kram är något fantastiskt.
Den är det perfekta sättet att visa något.
Att visa kärlek som är svår att uttrycka i ord.
Det är underligt vad en kram kan göra för
välbefinnandet.
Den fungerar överallt

 
Kramdagen äger rum den 21 januari, där människor världen över kramas lite extra. En dag där du kan göra allt för att kunna sprida kärlek och värme till andra människor och få del av detta i form av beröring och närhet på både ett vänskapligt sätt och skapa möjligheter till att förgylla vardagen lite extra.

Det finns få saker som är så fina och trevliga som att kramas. Pekka och Bibbi Langer var kramandets apostlar under många år, men jag tycker inte att några direkt har axlat deras mantlar. Lite synd tycker jag, för det kramas alldeles för lite rent generellt. Det är därför läge att dela ut massa kramar idag, både irl och cyberkramar. Jag tyckte att det kan vara på sin plats en dag som denna ...


Wikipedia skriver så här om kramen: En kram är en fysisk omfamning av en annan person med armarna. Kram är en form av beröring. Kramen fyller i vissa sociokulturella sammanhang en viktig funktion vid hälsning och avsked, ofta som ett alternativ eller komplement till handskakning när detta kan kännas alltför formellt, i Sverige till exempel inom familjen eller den närmaste vänskapskretsen. Kramen kan också vara ett sätt att ge tröst och trygghet åt en annan varelse. Denna användning har stöd i vetenskapliga undersökningar om samband mellan lugn och beröring.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: