Kaylas

Det é nåt visst mé bönder...

Kategori: Vardagsliv

 
De verkar så lugna, nästan lite sävliga. Men oftast alltid glada, charmiga och bekymmersfria. Ja jag gillar iaf programmet mycket, och kommer ligga i tv-soffan följande onsdagskvällar.
 
Nästa vecka väntar speeddejting på Sundbyholm slott. Det måste vara svårt att välja vilka man vill se på första mötet. Pär fick över 200 brev... Hur väljer man ut 10 av dem?


Programmet är en svensk anpassning av originalformatet Farmer Wants a Wife, som ger ensamma svenska singelbönder chansen att få träffa olika potentiella partner, för att senare försöka hitta sin rätta bland dessa. Programledare för samtliga säsonger har varit den före detta Fröken Sverige-vinnaren Linda Lindorff.
 
Dessa bönder får dejta å egen hand
Anders Andersson är 41 år och bor utanför Högsäter i Dalsland. Anders har tre gårdar där den första är familjegården vid Uddevalla, den andra bor han på och den tredje bor hans äldsta dotter på. På sin Kravmärkta gård föder han upp ekologiska köttdjur men han har även åkermark och skog.


Han har gift sig i sommar. Om det kan du läsa här:

Magnus Bolander är 59 år och bor i Atlingbo utanför Romakloster på Gotland. Han föder upp grisar och odlar potatis som huvudsyssla, men han har också en skock får.

Jenny Mauritzsson är 38 år och bor i Dösjebro i Skåne. Hon föder upp och tränar travhästar som hon också tävlar med.

Niklas Lorenz är 45 år och bor på Åsby gård i Hallstahammar i Västmanland. Åsby består egentligen av sex stycken gårdar som har spannmål, vall, beten, skog och köttproduktion med cirka 350 djur.

Här är de bönder vars jakt på kärleken vi får följa i tv i höst

Nils-Olof Olsson är 35 år och bor i Norra Lien utanför Koppom i Värmland. Han bedriver skogsbruk och föder upp köttdjur på familjens gård, men jobbar även på ett sågverk. Han kommer få ha fyra kvinnor boende hos sig på gården under hösten.

Marléne Ljungdahl är 27 år och bor i Välje utanför Hallen i Värmland. Gården har funnits i familjens ägo sedan 1905 och hon arrenderar den av sin far. Hon är getbonde med över 70 djur och säljer mjölken till olika mejerier som tillverkar ost. Hennes dröm om att hitta kärleken kommer vi också få följa i höst.

Mikael Carlsson är 52 år och bor i Boxholm utanför Mjölby i Östergötland. Han är köttbonde på gården som han växt upp på och ärvt av sina föräldrar. På gården finns det även höns och inhyrda hästar. Även han kommer få sällskap av fyra kvinnor på gården i höst.

Pär Eriksson är 27 år och bor på Ågårdarna i Åhn i Jämtland. Han är mjölkbonde på familjegården som funnits i släkten sedan 1918. Dessutom bedriver han skogsbruk, spannmålsodling och vall för eget bruk. Han hoppas kunna hitta sitt livs kärlek i brevhögen och kommer få gå på många härliga dejter i höst.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: