Kaylas

ÖVERKLAGAN TILL FK

Kategori: Vardagsliv

Det är inte lätt att vara sjuk i dagens samhälle, man måste strida och kämpa om allt. Nu ska man tydligen vara jurist oxå och kunnig och insatt i lagarna angående rätt till sjukpenning...

Fick negativt beslut om min sjukpenning förra veckan. Jag hade skrivit en bestridan, och skickat in både läkarintyg och journalkopior, men sen den 14/9 får jag ingen sjukersättning... De anser inte att jag är tillräckligt sjuk.

Hur tror dom att man ska orka? Som om man inte har nog med allt ändå. Det är bedrövligt att man ska behöva strida för några futtiga kronor, men pengarna går väl till annat förstås, och den lilla människan är inte så viktig... Men jag har rätt att skicka in en omprövan av beslutet och det har jag gjort idag.

Var hos läkare idag igen, och blev nu "tvungen" att prova att börja jobba halvtid fr.o.m nästa vecka, så får vi se hur det går... Taskigt mot arbetsgivaren oxå, med en som inte orkar utföra sitt jobb men måste, för som FK så snällt skriver - Om jag inte går tillbaka till jobb så har jag ingen sjukpenninggrundande inkomst...

Så här blev min iaf skrivelse till FK. Nu hoppas jag innerligt att det går igenom. Ska hålla både tummar och tår tills jag får svar. Annars blir det överklagan till förvaltningsrätten som é nästa steg i proceduren...

Jag och läkare - både på vårdcentralen och specialister på Neurocentrum, Karolinska sjukhuset i Solna anser att min arbetsförmåga är nedsatt med minst en fjärdedel på grund av min sjukdom. Jag är inte färdigutredd ännu.

2015-XX-XX var jag hor dr. XX Neurocentrum, Karolinska sjukhuset i Solna. Besöket bestod av undersökning, uppföljning och framtida åtgärder. Det är trigerminus-nerven som är skadad. Jag lider av neuropatisk smärta, perifer genes av kirurgiskt skada utlöst vid tandutdragning den 2015-XX-XX. Det gör att höger ansiktshalva har känslobortfall, delvis är ansiktsförlamad, bortdomnad, stel, svullen. Känns som hela höger ansiktshalva är bedövat. Detta tillstånd strålar även ner i halsen, vilket gör det svårt att svälja, då jag inte känner hur nerver/muskler arbetar. Jag biter mig väldigt ofta i kinden, har bedövningskänsla kind/käke, tunga och i halsen, har kvävningskänsla, musklerna till svalget ”låser” sig, bara några exempel av de besvär jag har.

Det beslutades bl.a. att jag ska göra en datortomografiröntgen av hals 2015-XX-XX, och börja med medicinen S. Svaret på datortomografiröntgen går till dr. XX, Neurocentrum, Karolinska sjukhuset i Solna. Därefter beslutas vidare om fortsatta åtgärder. Effekten av medicinen S visar sig först efter 3-4 veckor, så vi väntar och ser vad den ger för resultat. Vidare har vårdcentralen 2015-XX-XX beslutat att skicka remiss till käkkirurg för kontroll av tandnerven och ev. skada på den.

Mina läkare är,XX, Neurocentrum, Karolinska sjukhuset i Solna & XX Hallonbergens vårdcentral.

Mina besvär ökar då jag anstränger mig, och i mitt arbete har jag ingen möjlighet att lägga mig och vila, så som jag gör hemma under sjukskrivningen. Jag har ingen som kan avlasta mig, eftersom jag alltid jobbar ensam ute hos brukarna. Det är ofta något händer utanför schemat, och då blir det både slitigt och stressigt, många stress-relaterade faktorer inom detta jobb.

Varje person jag möter har en individuell situation och upplevelse. Ibland kommer jag i situationer där jag måste kunna fatta beslut snabbt. En kund ska ha hjälp med stödstrumporna och en annan behöver frukost. Samtidigt går larmet: Det är bråttom till en kund som ramlat. Ja dagarna kan vara mer eller mindre fyllda av oväntade händelser, och jag ska lösa strukturen så att alla kunder vid dagens slut fått den hjälp de behövde. – Det är ett stort ansvar, med många stressmoment.

Under en dag kan jag hjälpa en man med stödstrumpor, ta blodprov och smörja om hans utslag. Jag hjälper till med morgonrutinerna som att komma upp ur sängen, duscha, förbereda frukost och ge brukarna hjälp att ta sina mediciner. Sen är det återbesök på sjukhuset eller vårdcentralen. Besök till frisör eller ledsagning för att åka och köpa kläder eller dyl. Det ska tvättas, bäddas eller städas. På vägen till nästa brukare handlar jag mat och sköter post/bankärende.

Jag anser därför enligt ovan angivna skäl att Försäkringskassan gjort en felaktig bedömning av varaktigheten av min funktionsnedsättning. För det andra menar jag att utredningen är bristfällig, då inget underlag inhämtats från läkare, vare sig på vårdcentralen eller Karolinska sjukhuset i Solna.

Kommentarer

  • ingrid Johansson säger:

    I det här landet får man inte vara sjuk....
    tragiskt att de tvingar folk att arbeta o dess utom
    så tunga arbeten..... hoppas de får känna av samma behandling en gång...Krya på dig <3

    2015-10-21 | 22:35:41

Kommentera inlägget här: